Frivool Ajax O18 boekt makkelijke 3-0 overwinning op FC Utrecht O18

door Timo Suur 104

Bron AS

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax O18 heeft zaterdagmiddag op Sportpark de Toekomst met 3-0 afgerekend met de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. De Amsterdammers kenden geen moeite met de bezoekers en boekten zodoende een makkelijke overwinning. De doelpunten aan Amsterdamse zijde werden gemaakt door Skye Vink, Don-Angelo Konadu en Tijn Peters,

Konadu kreeg al vroeg in de wedstrijd een kans op de openingstreffer voor de thuisploeg. De aanvaller brak door aan de linkerkant, maar zijn schot werd weggewerkt door de doelman. In de 23ste minuut was het alsnog raak voor Ajax O18. Vink draaide weg van zijn tegenstander op de rand van het strafscgopgebied en schoot op doel. Zijn poging leek houdbaar, maar verdwee nlaag in de linkerhoek.

Paar minuten na de openingstreffer kreeg een speler van FC Utrecht een kansje op de gelijkmaker, maar een schot zeilde langs de verre hoek. Na ruim een halfuur werd Vink oog-in-oog gezet met de doelman door Lucas Jetten, maar eerstgenoemde schoot de bal na een goede aanname naast het doel.

In de 55ste minuut kwam Ajax O18 op schitterende wijze op een 2-0 voorsprong. Konadu werd met een subtiele steekpass oog-in-oog met de doelman gezet door Jan Faberski. Eerstgenoemde stifte de bal koelbloedig over de doelman heen en breidde de voorsprong van de Amsterdammers uit. Een paar minuten later was de thuisploeg via Avery Appiah dicht bij de 3-0. De middenvelder schoot van ongeveer 25 meter net naast het doel van de bezoekers.

Peters zette in de 68ste minuut de 3-0 op het scorebord. Vink schoot de bal in eerste instantie recht op de doelman af, maar in de rebound was de middenvelder alert. Hij kon de bal zodoende in het lege doel schieten. Invaller Shedrach Ebite kreeg ruim een kwartier voor het einde van de wedstrijd nog een enorme kans op de 4-0. De spits werd oog-in-oog met de doelman gezet door Faberski en omspeelde de doelman. Hij leek de bal in het lege doel te schieten, maar op het laatste moment werd de bal van de lijn gehaald door een verdediger.

Door deze 3-0 overwinning staat ook de locatie van de beslissingswedstrijd tegen AZ O18 vast. Dit duel zal gespeeld worden op Sportpark de Toekomst. Dit duel staat op het programma voor zaterdag 11 mei.